Γιατί το καλαθοσφαιρικό IQ του Ιάκωβου ήταν η ειδοποιός διαφορά!

08/04/2021 - Μάριος Πολυδώρου

giannis

Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία... Ήταν ένα παιχνίδι, που όπως το κέρδισε η ΑΕΚ, θα μπορούσε να το κέρδιζε ο Κεραυνός.

Στη ψεσινή μας περιγραφή του παιχνιδιού, αναφέραμε ότι η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτό, τη βοήθησε πολύ για να έφθανε στη νίκη...

Το ότι ο αρχηγός της πρασινοκίτρινης ομάδας, Ιάκωβος Παντελή, ήταν το πρόσωπο του πρώτου τελικού, δε νομίζουμε να απαιτούνται και πολλές γνώσεις «επί του αντικειμένου», για να το αντιλαμβανόταν κανείς...

Άλλωστε, είναι διαχρονική η καθολική παραδοχή, του πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ο Ιάκωβος και όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και πολλά άλλα, που δεν καταγράφονται από καμιάν στατιστική υπηρεσία!

Ωστόσο, επειδή ο Ιάκωβος, ένα ταπεινό παιδί, στα καλαθοσφαιρικά «γεννοφάσκια» του, έχει εξελιχθεί σε ένα ψηλής αναλύσεως IQ, καλαθοσφαιρικής αντιλήψεως!

Ψες λοιπόν, αυτό το IQ ήταν η ειδοποιός διαφορά...

Αρχίζοντας από τις πρωτοβουλίες του στην αρχή του ψεσινού αγώνα, οι πόντοι του ήταν αυτοί, που ενέπνευσαν ψυχολογικά την υπόλοιπη ομάδα, που δεν άφησε τον Κεραυνό να άνοιγε κάποιαν (σημαντική ή μη, δεν έχει πολλή σημασία) διαφορά...

Έπειτα ήταν και το «καβγαδάκι» με το Ροζέλ! Δεν ξέρουμε, αν εκείνη τη στιγμή, ο πρασινοκίτρινος αρχηγός και ο Αμερικανός γκαρντ, αντάλλαξαν κάποιες φιλοφρονήσεις... «Παριζιάνικης διαλέκτου εκ ευγενούς καταβολής, γαλαζοαίματης οικογένειας», αλλά με αυτήν την κίνηση ο Ιάκωβος μπορεί να ρίσκαρε μιαν τεχνική ποινή (που ενδεχομένως, να μην ήταν και επώδυνη μιας και το παιχνίδι, ήταν στην ανατολή του), όμως, έδινε ένα σαφές μήνυμα στον πάγκο!  

-Είμαι ο αρχηγός, βγαίνω μπροστά και ρισκάρω, γιατί ξέρω το δρόμο και ΘΑ (με κεφαλαία) με ακολουθήσετε! Capito???

Προσωπικά λοιπόν, δεν θα σταθώ ούτε στους 22 πόντους που έβαλε, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων βολών στο τέλος, ούτε στους αριθμούς που κατέγραψε η στατιστική!

Στέκομαι σε αυτά που δεν γράφει η στατιστική, τα οποία ψες ο Ιάκωβος Παντελή, παρουσίασε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια!

*Όσο για το τι θα γίνει, στο 2ο, στον 3ο (ή και 4ο και 5ο) τελικό, κάλλιστα ο Ιάκωβος Παντελή μπορεί να μεγαλουργήσει και πάλι, τη στιγμή που και στις δυο ομάδες, υπάρχουν καλαθοσφαιριστές, για τους οποίους φυσικά και αξίζει ένας «θούριος» σαν αυτόν που έχω αραδιάσει πιο πάνω! 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ